You got burned...!

Burn Notice

Burn Notice
"I'm Michael Westen. I used to be a spy."

Michael Westen (Jeffrey Donovan) is steeds een goede Amerikaanse spion geweest,  tot hij op een dag een telefoontje krijgt met de melding 'you got burned'.

Westen gaat op zoek naar de verantwoordelijke en neemt ondertussen klussen als privé detective aan. De serie volgt twee verhalen: Westens zoektocht en de individuele cases die hij oplost voor klanten.

Burn Notice

You got burned...!

Michael Westen (Jeffrey Donovan) is steeds een goede Amerikaanse spion geweest, tot hij op een dag een telefoontje krijgt met de melding 'you got burned'.

Hij wordt niet alleen ontslagen, al zijn gegevens worden tevens uit de computer gewist en hij krijgt geen uitleg van zijn contactpersonen. Dat is uitgangspunt van deze Amerikaanse serie. Gelukkig staat Michael er niet alleen voor. In de zoektocht naar de redenen voor zijn ‘Burn Notice’ krijgt hij de hulp van twee oude vrienden: zijn ex-vriendin Fiona Glenanne (Gabrielle Anwar) en vriend Sam Axe (Bruce Campbell) die er altijd is voor hem, als de drank klaarstaat.

Spion

Omdat al zijn bankrekeningen afgesloten zijn, gaat Michael aan de slag als vindingrijke privé-detective voor ongelukkige burgers. Daarbij komt zijn ervaring als spion goed van pas en kan hij als een échte MacGuyver wapens en afluisterapparatuur maken met de gekste materialen.

Michael krijgt ook af te rekenen met zijn kettingrokende moeder (Sharon Gless) die hij liever kwijt dan rijk is. Zo komt hij stilaan dichterbij de waarheid over zijn ‘Burn Notice’ en wordt hij door de verschillende zaken die hij aanneemt een ware held bij Jan modaal.

  • Depth Perception

    - Seizoen 5 afl. 16 

    Fiona en Jesse worden naar de Caraïben gestuurd om er het geld van Anson terug te krijgen dat naar een nieuw bankrekening werd overgemaakt. Deze opdracht blijkt al snel makkelijker gezegd dan gedaan. Intussen proberen Michael en Anson hun persoonlijke vetes even aan de kant te zetten om samen een oude vriend van Sam terug te vinden. Hij zou immers het mikpunt zijn van een Russische spion.

  • Acceptable Loss

    - Seizoen 5 afl. 17 

    Terwijl Michael en Fiona informatie over Anson proberen te ontfutselen bij Vaughn, besluiten Sam, Jesse en Fi om Ian te helpen. Hun moeilijke opdracht bestaat erin om de diplomatieke onschendbare Yash die handelt in bloeddiamanten op te pakken. Ze beseffen dat ze snel moeten handelen om Yash van een volgende verkoop te weerhouden.