You got burned...!

Burn Notice

Burn Notice
"I'm Michael Westen. I used to be a spy."

Michael Westen (Jeffrey Donovan) is steeds een goede Amerikaanse spion geweest,  tot hij op een dag een telefoontje krijgt met de melding 'you got burned'.

Westen gaat op zoek naar de verantwoordelijke en neemt ondertussen klussen als privé detective aan. De serie volgt twee verhalen: Westens zoektocht en de individuele cases die hij oplost voor klanten.

Burn Notice

You got burned...!

Michael Westen (Jeffrey Donovan) is steeds een goede Amerikaanse spion geweest, tot hij op een dag een telefoontje krijgt met de melding 'you got burned'.

Hij wordt niet alleen ontslagen, al zijn gegevens worden tevens uit de computer gewist en hij krijgt geen uitleg van zijn contactpersonen. Dat is uitgangspunt van deze Amerikaanse serie. Gelukkig staat Michael er niet alleen voor. In de zoektocht naar de redenen voor zijn ‘Burn Notice’ krijgt hij de hulp van twee oude vrienden: zijn ex-vriendin Fiona Glenanne (Gabrielle Anwar) en vriend Sam Axe (Bruce Campbell) die er altijd is voor hem, als de drank klaarstaat.

Spion

Omdat al zijn bankrekeningen afgesloten zijn, gaat Michael aan de slag als vindingrijke privé-detective voor ongelukkige burgers. Daarbij komt zijn ervaring als spion goed van pas en kan hij als een échte MacGuyver wapens en afluisterapparatuur maken met de gekste materialen.

Michael krijgt ook af te rekenen met zijn kettingrokende moeder (Sharon Gless) die hij liever kwijt dan rijk is. Zo komt hij stilaan dichterbij de waarheid over zijn ‘Burn Notice’ en wordt hij door de verschillende zaken die hij aanneemt een ware held bij Jan modaal.

  • Mind Games

    - Seizoen 5 afl. 3 

    De broer van Michael, Nate, keert terug naar Miami en vraagt Michael om een vriend van hem te helpen. De man blijkt met zware schulden te zitten, maar de vraag is of Nate wel helemaal door heeft hoe de vork werkelijk aan de steel zit. Bovendien komt dit erg ongelegen nu Fi en Sam erop staan dat Michael er even tussenuit trekt om zo het verleden los te kunnen laten.

  • No Good Deed

    - Seizoen 5 afl. 4 

    Max en Michael krijgen de opdracht om de gestolen technologie van de CIA terug op te sporen. Hiervoor moet het team de strijd aangaan met een vindingrijke en gevaarlijke computerhacker die hen steeds een stap voor lijkt te zijn. Michael gaat undercover, maar wordt al snel ontmaskerd. Eens te meer kan hij niet anders dan zijn levenslot en dat van zijn hele land in handen te leggen van zijn trouwe handlangers Sam, Fiona en Jesse.