The Event

The Event

30 juli:
'Cut off the head' - President Martinez en Blake Sterling ontvangen de resultaten van de bloedtesten die door senator Lewis zijn uitgevoerd. Ondertussen zet Sophia haar zoektocht naar het super-wapen verder. Jarvis overweegt intussen zijn opties, terwijl Sean en Vicky in Frankrijk geconfronteerd worden met Dempsey.

'Strain' - Er ontstaat onrust in het Witte Huis wanneer een belangrijke persoon ziek wordt en alles in de richting van de sleepers wijst. Sterling en Peel doen er alles aan om de verantwoordelijke op te sporen. Sophie raakt intussen verward als blijkt dat Michael de kant van zijn dochter wil kiezen.

6 augustus:
'Us or them' - Terwijl Sterling en Peel hun onderzoek naar de mol binnen het Witte Huis verder zetten, zet Sophia haar campagne verder. Ondertussen redden Leila en Michael het leven van Simon en proberen Sean en Vicky de koerier van het geheime wapen op te sporen.

'One will live, one will die' - Sterling ziet zich genoodzaakt om de hulp van Simon in te roepen. Hij heeft immers dringend het antigif nodig, maar hij beseft niet dat Jarvis er alles aan doet om hem tegen te werken. Ondertussen proberen Sean en Vicky de dood van duizenden onschuldige mensen te voorkomen, terwijl Sophia duistere plannen heeft met Leila.

13 augustus:
'The beginning of the end' - Sophia wordt verscheurd door schuldgevoel nadat ze de genocide heeft bevolen. Ondertussen keert president Martinez terug naar het Witte Huis, vastberaden om degene te vinden die hem heeft vergiftigd. Sean en Vicky beslissen om Simon en Sterling te helpen bij hun zoektocht naar Sophia.

'Arrival' - Martinez en Peel willen Jarvis ontzetten uit zijn functie. Ondertussen proberen Sean, Vicky, Sterling en Simon te voorkomen dat het virus verspreid wordt. Terwijl Leila vecht voor haar leven, beginnen de poorten van de planeet van de aliens zich stilaan te openen.

 

Vanaf maandag 4 juni 2012 programmeert 2BE wekelijks een dubbelaflevering van het gloednieuwe The Event.

Deze spannende Amerikaanse actiereeks neemt ons mee in een web van intriges wanneer de jonge Sean Walker in een mysterieus complot van de Amerikaanse overheid terecht komt.
Als blijkt dat het Witte Huis weet heeft van het bestaan van een buitenaardse mensensoort en president Elias Martinez het nieuws wil openbaren op de nationale televisie, ontspint er zich een reeks van gebeurtenissen die niemand kan voorspellen.

Het verhaal begint wanneer Leila, de knappe vriendin van Sean Walker, op cruise verdwijnt. Al snel lijkt het meisje van de aardbodem verdwenen. Bovendien komt ook Sean in een uitzichtloze situatie terecht. Met de FBI op zijn hielen start Sean een meedogenloze race tegen de tijd om Leila levend uit de handen van haar ontvoerders te halen.

Ondertussen wordt een terroristische aanslag op de president maar nipt verijdeld. Het is het begin van het blootleggen van de grootste cover-up operatie uit de Amerikaanse geschiedenis. De serie neemt de kijker mee in een reeks van onvoorspelbare gebeurtenissen en maakt daarbij gretig gebruik van flashbacks. De kijker ontdekt gaandeweg wat de link is tussen Sean, Leila en haar familie en de incidenten die zich in het Witte Huis afspelen.

Het verhaal is van de hand van de Belgische scenarioschrijver Nick Wauters die zijn diploma behaalde aan het Amerikaanse Oberlin College.